KASTEELHOEVE Ten boenaerde, lauwe
In eerste fase, momenteel in uitvoering, worden het woonhuis en het wagenhuis terug in ere hersteld. Een nieuw hoofdstuk voor de rijke geschiedenis van de hoeve. In een tweede fase worden de dwarsschuur en twee stallingen gerestaureerd en herbestemd tot karaktervolle eventruimtes.
In het woonhuis, waarvan het hoofdvolume dateert uit de 16e eeuw, worden minderwaardige elementen verwijderd en waardevolle afwerkingen en structuren behouden, hersteld en versterkt. De kamerstructuur met enfilade vormt de basisstructuur van de woning. Elke kamer krijgt terug natuurlijk licht van voor- en achtergevel. Een nieuwe vide met sierlijke trap geeft toegang tot de slaapvertrekken onder de magnifieke dakstructuur. In de 19e-eeuwse uitbreiding wordt een kantoor ingericht. Het kantoor krijgt een grote raampartij op het westen en geeft uit op de binnenplaats.
terug naar boven